Bestellingen tot 17.00 uur worden dezelfde werkdag verzonden!

wij verzenden met TNT Post en DHL

Bekijk mandje
Uw mandje is momenteel leeg.
U bent hier:
Home Computerkabels Firewire

Selecteer op merkFirewire

De FireWire (IEEE 1394 en 1394b) standaard werd ontwikkeld door Apple en werd in 1998  op de tweede generatie Apple G3-computers (Blue&White modellen) geïmplementeerd. FireWire is ontworpen als vervanging van SCSI en is een seriële computer bustechnologie . FireWire heeft daarnaast een plek veroverd in de computerwereld en consumentenelektronica naast USB 2.0. FireWire is tevens bekend onder de namen IEEE 1394, IEEE 1394b.

In de praktijk komen voornamelijk 4- en 6-pins FireWire aansluitingen voor. De aansluitingen zijn rechthoekig. Een vierpins FireWire aansluiting is maar heel klein, en heeft een "deukje" op de lange zijde. Bij een zespins FireWire aansluiting is een van de twee korte kanten ongeveer een halve cirkel. Het verschil tussen vierpins en zespins is dat in het laatste geval ook voeding wordt geleverd aan het aangesloten apparaat. Er zijn verloopkabels in de handel met aan de ene kant vier en aan de andere kant zes pinnen. Dat maakt het mogelijk om apparaten die zelf geen voeding nodig hebben (dus met 4-pins) aan te sluiten aan een ander apparaat (met 6-pins-aansluiting) dat wel voeding levert.

De eerste versie was FireWire 400 en die is inmiddels geëvolueerd tot de tweede generatie: FireWire 800, ook wel aangeduid als FireWire 2. De derde generatie (Next Generation) staat reeds te wachten.

* FireWire 400 (IEEE 1394) - snelheid: 400 Mbit/s - 6 pinnetjes
* FireWire 800 (IEEE 1394b)- snelheid: 800 Mbit/s - 9 pinnetjes
* FireWire S3200 - snelheid: 3,2 Gbit/s


Log hier in


Wachtwoord vergeten?
Gebruikersnaam vergeten?
Bent u een nieuwe klant? Registreer dan hier

Nieuw in de winkel

Inschijven Nieuwsbrief

ICT Winkel


Ontvang HTML?
Code: catchme refresh